PWS STÖTTAR TEAM RYNKEBY – GOD MORGON

GULDSPONSOR FÖR TEAM RYNKEBY

PWS har beslutat att skänka pengar till Team Rynkeby – God Morgon och blir därmed Guldsponsor för det stora cykelprojektet, som samlar in pengar för cancersjuka barn och deras familjer.

 

ELVA CYKLISTER SKULLE TILL PARIS

Team Rynkeby startade i Danmark 2002, när elva motionscyklister bestämde sig för att cykla till Paris, för att se avslutningen på cykeltävlingen ”Tour de France”. Cyklisterna hade anknytning till företaget Rynkeby Foods och lyckades värva matföretaget som huvudsponsor, tillsammans med andra sponsorer. 44 500 SEK i överskott, från den veckolånga cykelturen, öppnade för möjligheten att skänka pengar till barncanceravdelningen vid Odense Universitetshospital.

Det blev startskottet för en årligt återkommande tradition, som spridit sig över Norden och genererat fler lag som årligen samlar in pengar till cancersjuka barn.

 

ETT LAG BLEV 59

Idag består Team Rynkeby av 59 lag med 2400 motionscyklister och 550 funktionärer. Cyklister i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island Tyskland och Schweiz väljs ut bland tusentals ansökningar, som kommit in via Team Rynkebys hemsida. De utvalda förbinder sig att cykla 1200 km till Paris samt att aktivt jobba för att samla in pengar till projektet.

 

OAVKORTAT TILL CANCERSJUKA BARN

På hemsidan presenteras deltagarna i de olika lagen; TEAM RYNKEBY. Här kan man välja lag, och till och med deltagare, som man vill sponsra. Pengarna går oavkortat till barn som har cancer och deras familjer.

 

LÄS MER...