PWS STÖTTAR TEAM RYNKEBY

GULDSPONSOR FÖR TEAM RYNKEBY

PWS skänker, sedan många år, pengar till Team Rynkeby. Vi är Guldsponsorer för välgörenhetscykellaget, som samlar in pengar för kritiskt sjuka barn.

 

ELVA CYKLISTER SKULLE TILL PARIS

Team Rynkeby startade i Danmark 2002, när elva motionscyklister bestämde sig för att cykla till Paris, för att se avslutningen på cykeltävlingen ”Tour de France”. Cyklisterna hade anknytning till företaget Rynkeby Foods och lyckades värva dem som sponsor. Överskottet på 53 900 DKK skänkte de till barncanceravdelningen vid Odense Universitetshospital.

Det blev startskottet för en årligt återkommande tradition, som spridit sig över Norden och genererat fler lag som årligen samlar in pengar till kritiskt sjuka barn.

 

ETT LAG BLEV 62

Idag består Team Rynkeby av 62 lag med ca 2000 motionscyklister och 550 funktionärer. Cyklister i Sverige samt åtta andra länder väljs ut bland tusentals ansökningar, som kommit in via Team Rynkebys hemsida. De utvalda förbinder sig att cykla 1200 km till Paris samt att aktivt jobba för att samla in pengar till projektet.

 

PENGARNA GÅR TILL KRITISKT SJUKA BARN

I Sverige stödjer Team Rynkeby två organisationer; Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Vi på PWS vill hjälpa till så gott vi kan och sponsrar Team Rynkeby i både Sverige och Danmark.

 

Läs mer om Team Rynkeby på deras webbsida